Vise2.0


“Does anybody here remember Vera Lynn?
Remember how she said that
We would meet again”

e noapte si eu sper sa dorm…de o saptaman alerg bezmetic, prind din zbor franturi de poveste, sap santuri pentru instalatii de canalizare, mai nou mi-am gasit si de munca, mai un examen la master, mai un pescuit….viata isi curge timpi cu o precizie de invidiat iar eu ma simt alergat, haituit, incoltit…visam la o viata boema, la o viata de compozitie si nu de alergat, la o viata gandita si jucata ca si cum ai juca o mana de poker cu multa tehnica si atentie…pe mine viata ma arunca ca-ntr-o viitura permanenta in mijlocul jocului de poker sau la faza in care pistolul priveste spre tampla si tu tre sa te hotarasti: mergi mai departe sau stai.
Chiar asa: “Does anybody here remember Vera Lynn? “…ei iata ca noapte vine si eu incerc sa dorm, vise ciudate alearga sa-si arate coltii, eu le las sa curga si le zic undeva in cutia neagra a mintii:”Nu sunteti doar decat niste vise”…ehei ai intrecut masura domnule de doi lei….ia sa te blocam noi un pic sa vedem daca mai zi ceva de comentat…mai intai un picior, apoi o mana, te trezesti lac de apa si blocat de parca ai fi in lanturi, un zid te preseaza pe piept si gatul parca ti-e strans de sarma ghimpata si fricile tale alearga si zambesc draceste in jurul tau:”He he hei domnule Antiorice te-am prins, al nostru esti, hei amice Eucontrolez totul iti ajunge”…ochii imi ies din orbite…nu nu-i adevarat, e doar un vis…da dar totusi parca ma sufoc…nu, e doar un cosmar….
Fricile ma inconjoara si-mi zic suav:”hai sa-ti prezentam pe Vera Lynn? “…si totusi iata cum dupa ani si ani cineva si-a amintit de Vera Lynn
Some sunny day?
Vera! Vera!
What has become of you?
Does anybody else in here
Feel the way I do?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *