Ziaristii twitter, blogosfera reguli

Citesc incolo si incoace si ma apuca nervii. De ce? pai acum un an le povesteam unor oameni dintr-o redactie cat de minunat este twitter-ul si cum poate el sa ajute redactia in cresterea ziarului. Bineinteles ca am fost privit ca un nebun si mai ca nu mi s-a zis:”Bai Tacanila lasa-ne ba cu povestile tale, du-te si te racoreste putin ca te-ai aprins prea rau”.

Acum vad ca lumea din redactia respectiva a inceput sa se dea pe twitter.

*******
De abia acum am inteles cum merg treburile in blogosfera romaneasca:

1. Daca esti jurnalist esti cel mai tare, toata lumea o sa se bata sa fie prietena cu tine, mai ales daca esti un jurnalist apolitic sau politic da politic cu majoritatea.

2. Poti sa scrii tu super mega ultra minunat daca nu te imprietenesti cu 1,2,3,…n+1 bloggeri de succes, n-ai ce sa cauti acolo Nu te citeste nici dracu sau te citesc 2-3 care au scapat cu motoru de cautare in site-ul tau.

3. Daca lucri in mediu online si cunosti si 2-3 barosani mari din piata deja cota ta creste si incepi sa te simti un pic cocos, pozitionarea ta e mult mai bine facuta.

4. Ai facut Spam, Massmessage, Comentarii redundante la greu doar ca sa apari? Ai grija dupa ce incepi sa devi relevant(adica dupa ce te saluti cu greii) sa incepi sa dai lectii incepatorilor sau mai rau sa-i iei la pula ca ei nu fac cum trebuie, desi ei merg pe aceleasi urme.

5. Sex-ul vinde, orice are sex in tags-uri e vandut ca painea calda, musai sa scrii cu sex si sa oferi pe diversele medii de socializare poze care mai de care mai deocheata, scrii pe blog despre si bagi filmulete si poze, dar ai grija sa scrii si articole de atitudine sa explici de ce romanii sunt cretini ca fac aia si aia, ca si cum tu ai fi un maestru. Nu uita sa explici pulimii ca tu faci cu un scop popularizarea pornacheului pe net.

6. Musai cand ajungi sus adu aminte de faptul ca 3/4 din blogosfera romaneasca nu stie sa scrie corect gramatical, e un “must say” , cum ar zice francezu.

7. Impozeaza-te cu vedete ale blogosferei la diverse ocazii pentru a te da mare grupului tau de viitori adulatori.

…restu va las pe voi sa completati, eu sunt scarbit pentru ca in continuare promovarea se face pe o baza care nu exista. Se perpetueaza un tip de a fi pe care nu-l inteleg.

Leave a Reply