October 19, 2024

Intr-o zi in timp ce navigam pe net am dat peste postul asta (apollinaireonline.com/absorbelnic-berbecult/) al lu Apollinaire (apollinaireonline.com) care mi-a atras atentia.

Asa ca am dat search pe Maretul, mirobolantul, extrasenzorialul, senzationalul www.google.com , dupa cuvantul cheie ‘paul goma’ si am dat peste un site al autorului(nu-l mai pun aici, ca e la blogroll).

Aici am dat peste cateva scrisori ale lui Goma cu Basescu(presedintele), scrisori ale lui catre Tismaneanu,si multi alti “vedeti” ai timpului.Printre acele scrisori am dat de cartea Culorile curcubeului ’77.


O carte istorica, o carte in care se prezinta felul in care lucra Securitatea; sunt si ceva nume importante de “oameni” care aveau drept de viata si de moarte asupra altor oameni care nu puteau lasa capu plecat.

Metodele in care incercau sa fenteze aceste Servicii de distrugere in masa -Securitatea( de reeducare), acum descoperindu-le uneori ni se par hilare dar in perioada aia cred ca era o adevarata nebunie sa te pui cu baietii “buni”.

O carte frumoasa care te tine cu sufletul la gura pana la final si o carte care iti arata de ce nu trebuie sa plangi dupa Ceausescu si de ce trebuie sa militezi pentru educatie, fara ea nu avem scapare in lume.

Download de aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *