October 20, 2024
cantece de munte

cantece de munte

Folk-ul este un gen de muzica in care sunt implicate o quitara, o voce(atentie o voce!) si alte diverse instrumente care fac sa sune bine cu vocea si quitara. Multi i-au cantat prohodul si l-au trecut in catastif la “Si altii…”,dar folk-ul a continuat sa creasca si sa se dezvolte. Nimic in lume nu poate opri cetele de tineri marginalizati sa se regaseasca in fata unei quitari si a unui caiet de cantece si sa cante pentru ei si pentru sufletul lor de folkisti.

Poate uneori se forteaza nota aducand in ritmuri folk muzica rock, poate alteori muzica populara este aruncata pe corzile unei quitare si cantata cu placere sau in unele cazuri cand din subspeciile muzicale sunt reconfigurate piese pentru a suna bine pe griff-ul unei quitare reci, dar cel mai important este ca muzica pe care o asculti sa-ti trimita un mesaj, o idee.

Tot cautand muzica pentru colectia de #muzicademunte pe care incerc sa o incropesc aici, sub forma si a unei pagini separate de Muzica de munte, am dat peste o formatie in a carei componenta ii regasim pe Sanziana si Dragos Toma: Casa cu prieteni.

Va las mai jos un playlist cu cateva melodii cantate de aceasta trupa:Casa cu prieteni.Auditie palcuta!

PS: Aflu de la Miruna(HoinarMuzical) ca au cantat si la Om Bun 2009! …Felicitari!!!!!!!

2 thoughts on “Folk-ul moare dar nu se preda!(20/365)

  1. Pacat! Gasesti pe odc, toate cantecele de munte! Felicitari!
    .-= kaLoo´s last blog ..Nu am uitat de voi! Spurcatilor! =-.

  2. Pingback: Tweets that mention Fanel.ro | Fanel.ro -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *